Сосновий сироп допоможе вилікувати застуду та зміцнить імунітет

Його готують із молодих соснових шишок, у них найбільше міститься цілющого соку. Травень — найкращий час збирання шишок
Сироп завдяки вмісту натуральних соснових олій має відхаркувальні, дезінфекційні та бактерицидні дії, через що його називають «природним антибіотиком». Також у ньому міститься велика кількість вітаміну С, мінеральних солей та флавоноїдів. Вони мають протизапальні, антиоксидантні, заспокійливі властивості, що сприяє зміцненню імунітету.
Сосновий сироп допомагає при застуді, грипі, запаленні горла. Його можна придбати в аптеці, а можна приготувати самостійно. Для цього треба зібрати молоді шишок. Вони повинні бути покриті коричневим липким нальотом — це найкраща ознака того, що в них міститься багато соку.
Як приготувати сосновий сироп
Інгредієнти: 1 кг молодих соснових шишок, 1 кг цукру, трохи води
Шишки промийте під проточною водою, потім наріжте невеликими шматочками. Покладіть у банку нарізані шишки, перекладаючи кожен шар цукром, зверху налийте трохи води. Закрийте банку та поставте її на сонячне світло на один-три тижні. Після цього часу процідіть. Зберігайте сироп у темному та прохолодному місці.
В осінньо-зимовий період у профілактичних цілях приймайте по 1 ч. л. соснового сиропу на день. При захворюванні дітям дають тричі на день по 1 ч. л., а дорослим — по 1 ст. л.
Завдяки вмісту натуральних компонентів, сироп із молодих соснових пагонів безпечний. Однак його обережно слід приймати хворим на алергію, астму та діабет.