Споживання грибів зменшує ризик смертельних захворювань на 15%

Дата створення: 20 Червня 2022
Дата оновлення: 18 Квітня 2023
Споживання грибів зменшує ризик смертельних захворювань на 15%

Такого висновку дійшли американські дослідники

Гриби може бути важливим компонентом раціону. Вони багаті на білок, такі мікроелементи, як магній, фосфор і калій, і при цьому відрізняються низькою калорійністю (у 100 грамах грибів — до 70 ккал).

Вчені з Медичного коледжу Пенсільванія (США) вирішили дізнатися, як споживання грибів впливає на тривалість життя. І для цього проаналізували стан здоров’я 15 546 учасників, середній вік яких становив 44,3 року. Усі вони дотримувалися дієти з 1988 до 1994 року.

Ті респондентів, дієта яких передбачала і споживання грибних страв, були менш схильні до смерті, ніж ті, хто не їв їх. На думку експертів, споживання однієї порції грибів на день замість однієї порції обробленого чи червоного м’яса дозволяє зменшити ризик смертельних захворювань від 15% до 36%. 

Дослідження було опубліковано у «Журналі харчування».

Читайте також: Ягоди нормалізують роботу кишечника

medpravda
Автор: Редакція Медправда
Детальніше
Реклама
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Як позбутися стресу ефективно та безпечно
Діагностика зору: чому потрібно регулярно проходити обстеження
Реклама
Люксоптика
Користь та шкода глютену
Сухість при менопаузі
Реклама
Пробіотики та COVID-19
Мелатонін та COVID-19
Кому потрібен іригатор
Реклама