

На думку вчених Національного університету Сінгапуру, кава захищає від цього захворювання лише жінок, які страждають на гестаційний діабет
Попередні дослідження показали, що завдяки вмісту таких біологічно активних інгредієнтів, як поліфеноли, вживання від двох до п’яти чашок кави на день є ефективним способом уповільнити або запобігти розвитку діабету ІІ типу. Сінгапурські вчені вирішили з’ясувати, чи зберігаються захисні ефекти кави для жінок із гестаційним діабетом, який виникає у перші тижні вагітності.
Протягом понад 25 років команда фахівців спостерігала за 4 500 вагітними пацієнтками, які страждали на гестаційний діабет. Експерти виявили, що споживання породіллями кави з кофеїном допомагає зменшити прояви діабету ІІ типу. Ті з них, хто випивав одну чашку кави на день, були схильні до розвитку цього захворювання на 10% менше. Споживання двох-трьох чашок кави знижувало ризик розвитку діабету на 17%, а споживання чотирьох чашок кави й більше — на 53%.
— Кава з кофеїном, без цукру та молока, від двох до п’яти чашок на день може бути важливим компонентом здорового способу життя, — каже керівник дослідження, професор Куйлінь Чжан, передає Radio ZET.
Експерт також нагадує, що не слід зловживати кавою, а деяким пацієнтам її взагалі не слід пити.
Читайте також: Діабет у жінок виникає інакше, ніж у чоловіків: вчені