Споживання сардини допомагає покращити чутливість до інсуліну

Споживання сардини допомагає покращити чутливість до інсуліну

Ендокринологи радять хворим на діабет частіше їсти рибу. Це допомагає покращити їхнє самопочуття. Тому є чимало причин.

Сардини містять омега-3 ненасичені жирні кислоти. Особливо сардини багаті на ейкозапентаєнову (EPA) та докозагексаєнову (DHA) кислоти. Вони мають протизапальну властивість і допомагають покращити чутливість до інсуліну, що важливо для хворих на діабет.

Багаті на білок. Страви з сардин сприяють швидкому насиченню та тривалому збереженню ситості. Це допомагає контролювати рівень цукру на крові.

Містять мало вуглеводів. Це допомагає уникнути різкого підвищення рівня глюкози в крові після їди.

Зміцнює імунітет. Сардини є джерелом вітамінів, таких як D і B12, а також мінералів, таких як кальцій і селен. Ці поживні речовини важливі підтримки здоров’я та зміцнення імунної системи.

Корисно при діабеті та м’ясо скумбрії, яке також завдяки вмісту поліненасичених жирних кислот омега-3 допомагає знизити рівень холестерину та тригліцеридів у крові. Крім того, воно допомагає нормалізувати обмін речовин, який часто порушений у хворих на діабет. А хром, що міститься в сардині, знижує рівень цукру в крові.

Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама
Як позбутися стресу ефективно та безпечно
Постійний стрес є результатом нестабільної ситуаці...
Діагностика зору: чому потрібно регулярно проходити обстеження
Діагностика зору – це комплексне дослідження, що д...
Реклама
Люксоптика
«Люксоптика» надає благодійну допомогу ліками на 1...
Користь та шкода глютену
Якщо ви довго шукали науково обґрунтовану інформац...
Реклама