Споживання сардини допомагає покращити чутливість до інсуліну

Ендокринологи радять хворим на діабет частіше їсти рибу. Це допомагає покращити їхнє самопочуття. Тому є чимало причин.
Сардини містять омега-3 ненасичені жирні кислоти. Особливо сардини багаті на ейкозапентаєнову (EPA) та докозагексаєнову (DHA) кислоти. Вони мають протизапальну властивість і допомагають покращити чутливість до інсуліну, що важливо для хворих на діабет.
Багаті на білок. Страви з сардин сприяють швидкому насиченню та тривалому збереженню ситості. Це допомагає контролювати рівень цукру на крові.
Містять мало вуглеводів. Це допомагає уникнути різкого підвищення рівня глюкози в крові після їди.
Зміцнює імунітет. Сардини є джерелом вітамінів, таких як D і B12, а також мінералів, таких як кальцій і селен. Ці поживні речовини важливі підтримки здоров’я та зміцнення імунної системи.
Корисно при діабеті та м’ясо скумбрії, яке також завдяки вмісту поліненасичених жирних кислот омега-3 допомагає знизити рівень холестерину та тригліцеридів у крові. Крім того, воно допомагає нормалізувати обмін речовин, який часто порушений у хворих на діабет. А хром, що міститься в сардині, знижує рівень цукру в крові.