Споживання темного шоколаду після 60 років зменшує ризик смертності від серцево-судинних захворювань на 27%

Споживання темного шоколаду після 60 років зменшує ризик смертності від серцево-судинних захворювань на 27%

Темний шоколад є джерелом антиоксидантів, таких як флавоноїди та поліфеноли, які захищають клітини організму від пошкоджень та покращують стан судин.

Згідно з дослідженням, опублікованим в «Американському журналі клінічного харчування», шоколад продовжує життя. Такого висновку дійшли вчені, вивчивши дані 20 000 дорослих американців у віці 60 років і більше. Виявилося, що ті, хто доповнював свій раціон екстрактом какао, помирали від серцево-судинних захворювань на 27% рідше, ніж ті, хто відмовлявся від нього.

Експерти пояснюють це тим, що флавоноїди надають низку переваг на організм. Раніше дослідникам вдалося встановити, що флавоноїди запобігають погіршенню когнітивних функцій, а також сприяють нормалізації кров’яного тиску.

Італійські дослідники своєю чергою довели, що поліфеноли какао ефективні у запобіганні діабету ІІ типу, а також допомагають знизити рівень глюкози у людей із надмірною вагою. Однак це стосується лише чорного шоколаду без цукру.

Якщо ви вирішите включити темний шоколад до свого раціону, вибирайте продукт з високим вмістом какао (понад 70%) і вживайте його в помірних кількостях, стежачи за загальною калорійністю харчування.

Реклама
Ущелина хребта діагностується у кожного десятого
Тиждень Spina Bifida у Великобританії був присвяче...
Знайдено ферменти для отримання універсальної групи крові
Простий метод переливання крові з однієї групи в і...
Реклама
Лікування бронхіту без антибіотиків
Як вилікувати бронхіт без антибіотиківПоширені пит...
Антибіотики при бронхіті
Антибіотик при бронхіті — дієвий спосіб активної д...
Реклама
Як без ліків швидко та ефективно вилікувати кашель
Для лікування кашлю лікарі рекомендують пити багат...
Фахівці назвали головні причини, через які розпадаються сімейні пари
Згідно зі статистикою, середня кількість розлучень...
Реклама