Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
21 Червня 2023
Білі гриби мають складові, що перетворюють їх на продукт молодості. Дослідники встановили, що багато грибів містять антиоксиданти, такі як ерготіонеїн і глутатіон – речовини, які здатні знищувати вільні радикали.
Вільні радикали формуються, коли організм використовує їжу для отримання енергії. Вони можуть пошкоджувати клітини, корисні білки, а навіть ДНК, що призводить до небезпечних наслідків. Вільні радикали й викликане ними окислювальне напруження пов’язані з різноманітними проявами старіння, такими як рак, ішемічна хвороба серця та хвороба Альцгеймера.
Антиоксиданти ерготіонеїн і глутатіон мають властивість пом’якшувати ці негативні ефекти, оскільки вони здатні нейтралізувати вільні радикали.