Споживання грибів може уповільнити старіння

Споживання грибів може уповільнити старіння

Білі гриби мають складові, що перетворюють їх на продукт молодості. Дослідники встановили, що багато грибів містять антиоксиданти, такі як ерготіонеїн і глутатіон – речовини, які здатні знищувати вільні радикали.

Вільні радикали формуються, коли організм використовує їжу для отримання енергії. Вони можуть пошкоджувати клітини, корисні білки, а навіть ДНК, що призводить до небезпечних наслідків. Вільні радикали й викликане ними окислювальне напруження пов’язані з різноманітними проявами старіння, такими як рак, ішемічна хвороба серця та хвороба Альцгеймера.

Антиоксиданти ерготіонеїн і глутатіон мають властивість пом’якшувати ці негативні ефекти, оскільки вони здатні нейтралізувати вільні радикали.

Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама
Як позбутися стресу ефективно та безпечно
Постійний стрес є результатом нестабільної ситуаці...
Діагностика зору: чому потрібно регулярно проходити обстеження
Діагностика зору – це комплексне дослідження, що д...
Реклама
Люксоптика
«Люксоптика» надає благодійну допомогу ліками на 1...
Користь та шкода глютену
Якщо ви довго шукали науково обґрунтовану інформац...
Реклама