Цей непомітний продукт краще, ніж вівсянка, очищає кишківник

Вівсяні висівки є джерелом клітковини та білка. Від яких хвороб вони захищають?
Чому висівки переважають над вівсянкою
Овес містить харчові волокна, які необхідні для підтримки нормальної маси тіла. Крім клітковини, вівсяні висівки багаті на мінерали, особливо калієм і залізом, а також вітаміном В1, який відповідає за нормалізацію нервової системи. Його недолік виявляється хронічною втомою.
Різниця між вівсяними висівками та вівсянкою полягає в тому, що вівсяні висівки — це зовнішній шар зерна, тобто плодовита та насіннєва оболонка, яка є кориснішою. Вівсянка є очищеним зерном вівса.
Захищає здоров’я серця
Згідно з дослідженням вчених, у людей, які регулярно вживають висівки, ризик розвитку діабету II типу нижчий, ніж у тих, хто віддає перевагу вівсянці. Необроблений овес також позитивно впливає на зниження рівня інсуліну та глюкози у крові.
Дослідження також показало, що вживання вівсяних висівок знижує у вагітних жінок рівень цукру в крові, що захищає їх від так званого гестаційного діабету.
Люди, чий раціон багатий на вівсяні продукти, схильні до розвитку інсульту на 21% менше, ніж інші. Вони також рідше схильні до ішемічної хвороби серця, атеросклерозу та гіпертонії.
Вівсяні висівки також мають протиракову дію. Клітковина, що міститься в них, сприяє виведенню канцерогенних сполук з організму. Це знижує можливість розвитку колоректального раку на 12%.
Крім того, вівсяні висівки особливо допомагають людям, які страждають на хворобу Крона, і нормалізують роботу кишківника.