Ці напої вилуговують магнію більше, ніж кава

Магній є одним із найважливіших елементів в організмі. Він нормалізує серцевий ритм та артеріальний тиск, зміцнює кісткову систему та запобігає появі судом у м’язах.
Вважається, що дефіцит магнію в організмі спричинює надмірне споживання кави. Кофеїн, що міститься в неї, має сечогінну властивість, а магній виводиться з сечею. Однак для досягнення такого ефекту слід випивати понад чотири чашки кави на день.
Однак, окрім кави, є інші напої, які викликають втрату магнію в організмі. Йдеться про газовані напої. Вони містять ортофосфорну кислоту — безбарвну, в’язку рідину без запаху. Потрапляючи до шлунково-кишкового тракту, вона з’єднується з магнієм, що гальмує його всмоктування в кров.
Крім того, деякі газовані напої містять багато кофеїну. Потрапляючи в організм у пакеті з ортофосфорною кислотою, він подвійно підвищує ризик дефіциту магнію.
Щоб цього уникнути, експерти радять ввести в раціон продукти, багаті на магній. Серед них — листові овочі (шпинат, капуста), бобові (сочевиця, квасоля), гречка, риба та морепродукти, горіхи, гарбузове насіння, какао, банани або кукурудза.