Ці напої вилуговують магнію більше, ніж кава

Ці напої вилуговують магнію більше, ніж кава

Магній є одним із найважливіших елементів в організмі. Він нормалізує серцевий ритм та артеріальний тиск, зміцнює кісткову систему та запобігає появі судом у м’язах.

Вважається, що дефіцит магнію в організмі спричинює надмірне споживання кави. Кофеїн, що міститься в неї, має сечогінну властивість, а магній виводиться з сечею. Однак для досягнення такого ефекту слід випивати понад чотири чашки кави на день.

Однак, окрім кави, є інші напої, які викликають втрату магнію в організмі. Йдеться про газовані напої. Вони містять ортофосфорну кислоту —  безбарвну, в’язку рідину без запаху. Потрапляючи до шлунково-кишкового тракту, вона з’єднується з магнієм, що гальмує його всмоктування в кров.

Крім того, деякі газовані напої містять багато кофеїну. Потрапляючи в організм у пакеті з ортофосфорною кислотою, він подвійно підвищує ризик дефіциту магнію.

Щоб цього уникнути, експерти радять ввести в раціон продукти, багаті на магній. Серед них — листові овочі (шпинат, капуста), бобові (сочевиця, квасоля), гречка, риба та морепродукти, горіхи, гарбузове насіння, какао, банани або кукурудза.

Реклама
З 1970 року вдвічі подвоїлася кількість народжених близнюків
За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Як нервові клітини реагують на тепло
Знання того, як клітини виявляють температуру та д...
Реклама
Противірусні препарати при ГРВІ
Респіраторно-синцитіальний вірус (РСВ)Вірус парагр...
Ліки від ГРВІ
Ліки при легких ГРВІ Лікарські препарати при тяжки...
Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама