Ці натуральні соки допоможуть знизити ризик розвитку гіпертонії та раку

Проведені дослідження показують, що соки, окрім вітамінів та мінералів, містять також цінні антиоксиданти. Ці сполуки відіграють ключову роль у профілактиці раку.
Виноградний сік: від усіх видів раку
Флавоноїди, що містяться у винограді, мають сильні антиоксидантні властивості. Вони захищають клітини від впливу шкідливих вільних радикалів. Це допомагає знизити ризик розвитку раку, гіпертонії та уповільнити процеси старіння. Дослідження показали, що виноградний сік знижує ризик розвитку раку шкіри, шлунка, простати, молочної залози та кишківника.
Журавлинний сік: пригнічує розвиток раку товстого кишківника
Вчені з Массачусетського університету (США) довели, що екстракт журавлини пригнічує розвиток ракових клітин у товстому кишківнику. Крім цього, він має протиалергічні властивості та захищає хворих на діабет від розвитку катаракти.
Гранатовий сік: проти раку молочної залози та простати
Наукові дослідження підтверджують, що гранатовий сік — ефективний засіб у боротьбі з раком молочної залози та простати. Завдяки наявності антиоксидантів, гранатовий сік цілюще впливає на серцево-судинну систему та знижує рівень «поганого» холестерину в крові.
Яблучний сік: допоможе при раку товстої кишки
Вчені Сіаньського університету (Китай) довели, що олігосахариди, які присутні в яблуках, ефективні при лікуванні раку товстої кишки. Крім цього, яблука цілюще впливають на стан серцево-судинної системи.
Включення цих напоїв до раціону може сприяти посиленню профілактики раку.