Ці низькокалорійні десерти корисні для серця та суглобів

Зефір, мармелад і халва підвищують енергійність та настрій, проте через високий вміст цукру їсти їх треба у невеликих кількостях
Зефір. Цей повітряний десерт готують із білків, цукру та желатину. Білки є важливим поживним елементом для зростання та відновлення тканин в організмі. Желатин корисний для здоров’я суглобів, кісток, волосся та шкіри. Цукор є джерелом енергії для організму.
Мармелад готують із фруктового соку, цукру та желатину. Він є джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які допомагають підтримувати здоров’я. Фрукти, з яких готують мармелад, містять багато вітаміну С. Він зміцнює імунітет та захищає організм від різних інфекцій. Крім того, мармелад може містити фруктові кислоти, які допомагають покращити здоров’я шкіри.
Халва виготовляється із насіння соняшника. Вона містить такі мікронутрієнти, як кальцій, залізо та магній, які необхідні для здоров’я кісток, крові та м’язів.
Кунжут, який є основним інгредієнтом деяких видів халви, містить вітамін Е. Цей антиоксидант захищає організм від вільних радикалів. Кунжут містить мононенасичені жири, які корисні для серця.
Однак халва також містить багато цукру та жирів, тому її надмірне споживання може спричинити появу зайвої ваги, що може погіршити здоров’я серця.
Лікарі радять обирати ці солодощі з мінімальним вмістом цукру та штучних добавок.