Ці продукти послаблюють імунітет та викликають хвороби: вчені

Осінь — пора інфекцій. Щоб запобігти їх розвитку, необхідно зміцнити імунітет. Зробити це можна з допомогою збалансованого харчування. Однак є продукти, які можуть послабити його. Тому їхнє споживання необхідно обмежити.
Алкоголь
За даними Фонду боротьби з алкоголем і наркотиками, вживання п’яти-шести спиртних напоїв за короткий час може послабити імунну систему. Наслідки можуть бути серйознішими, якщо постійно зловживати алкоголем. Він може спричинити передчасне старіння імунної системи, підвищити сприйнятливість до інфекцій та продовжити їх тривалість.
Солодощі
Дослідження, проведене фахівцями Університету Лома Лінда (США), показало, що здатність лейкоцитів усувати мікроби значно знижується після вживання цукру. Цей ефект може тривати до 5 годин після вживання солодощів. Інші дослідження доводять, що споживання цукру може негативно вплинути на імунітет.
Солоні закуски
На думку вчених, сіль здатна послаблювати імунітет, пригнічувати протизапальні реакції, впливати на склад мікрофлори кишківника та стимулювати вироблення клітин, що беруть участь в аутоімунних процесах. Рекомендується не перевищувати добову дозу 5 г кухонної солі. Обмеження солі в раціоні має вирішальне значення для здоров’я, особливо імунної системи.
Смажена їжа
Процес смаження, особливо у фритюрі, призводить до утворення шкідливих хімічних сполук, які можуть сприяти виникненню багатьох проблем зі здоров’ям.
Під час смаження насичені та ненасичені жири змінюються, що призводить до утворення так званих трансжирів. Ці нездорові жири пов’язані з багатьма проблемами зі здоров’ям, такими як хвороби серця, атеросклероз та підвищений рівень холестерину. Смаження також викликає утворення кінцевих продуктів глікування (AGE). Це хімічні сполуки, які утворюються, коли білки чи жири з’єднуються з цукром в організмі. Вважається, що надмірне накопичення AGE в організмі є одним з основних факторів старіння, а також сприяє розвитку багатьох хронічних захворювань.
Швидкоїжа
Регулярне вживання швидкоїжі може призвести до багатьох проблем зі здоров’ям, таких як ожиріння, діабет ІІ типу, хвороби серця та гіпертонія. Високий вміст солі в цих продуктах може викликати набряклість та підвищення артеріального тиску. Щодо імунної системи, то вживання надмірної кількості швидкоїжі може призвести до запалення в організмі. Несприятливі поживні речовини та хімічні добавки можуть погіршити здатність організму ефективно боротися з інфекціями.