Ці продукти не варто поєднувати з кавою: дієтологи

За рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), необхідно обмежувати споживання кави до 3-4 чашок на день, особливо у першій половині дня. Проте, дієтологи підкреслюють, що важливо не тільки кількість кави, але й комбінація її з іншими продуктами. Вони пояснюють, з якими продуктами краще уникати поєднання з цим ароматним напоєм.
Кава + алкоголь: небезпечна комбінація
Деякі люди, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, схильні випити чашку кави, сподіваючись швидше прокинутись. Однак таке поєднання може бути небезпечним. Кофеїн може допомогти позбутися сонливості, але не повністю.
Крім того, алкоголь є депресантом, а кофеїн має стимулювальний ефект. Така суміш може спричинити небажану агресію.
Кава + молоко: ризик сечокам’яної хвороби
Кава містить щавлеву кислоту, а молочні продукти містять кальцій. Разом вони утворюють оксалати, які можуть накопичуватись у сечових шляхах у вигляді каменів. Крім того, ці солі ускладнюють засвоєння кальцію, який необхідний для здоров’я кісток.
Використовуйте невеликі кількості молока у каві, щоб уникнути проблем зі здоров’ям.
Кава + бобові: вплив на засвоєння
Червона сочевиця, нут, квасоля та соя містять багато заліза, яке необхідне для сильного імунітету. Однак кава, так само як і чай, негативно впливає на його засвоєння організмом. Це може призводити до втрати сили, головних болів та безсоння.
Кава + червоне м’ясо: навантаження на підшлункову залозу
Червоне м’ясо (свинина, баранина, яловичина) містить залізо, яке необхідне для організму, а також цинк, що впливає на стан шкіри, волосся, нігтів і підтримує роботу підшлункової залози та імунітет. Кава знижує засвоєння цинку, тому червоне м’ясо краще запивати водою або свіжим соком.