Ці продукти впораються з гіпертонією не гірше за ліки

Введіть їх у свій раціон
Червоний болгарський перець має високий вміст вітаміну С, що робить його ідеальним продуктом для людей з гіпертонією. Рекомендується щодня споживати 2 свіжі перці, щоб задовольнити потребу організму у вітаміні C.
Лосось є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот, які сприяють зниженню артеріального тиску. Рекомендується вживати 100–150 г лосося тричі на тиждень.
Вівсяна каша повинна бути включена до раціону гіпертоніків щоранку. Дослідження показали, що овес містить селен та клітковину, які корисні для організму.
Гарбузове насіння може компенсувати дефіцит цинку і допомогти запобігти розвитку інфаркту. Рекомендується вживати 20 г гарбузового насіння у разі перекусу.
Помірне споживання гіркого шоколаду сприяє зміцненню серцевого м’яза. Цей смаколик містить антиоксиданти та може знизити тиск на 5–10 мм рт. ст. Важливо не зловживати ним.