Ця проста звичка допоможе хворим на цукровий діабет ІІ типу зменшити рівень цукру в крові: вчені

Згідно з дослідженням вчених Університету Буффало (США), для цього досить добре прожовувати їжу
Вчені провели дослідження за участю 94 пацієнтів з діабетом ІІ типу. Усі вони були поділені на дві групи. У першу увійшли ті учасники, які мали добру жувальну функцію. У другу — ті пацієнти, в яких були відсутні деякі чи всі зуби, що погіршувало здатність пережовування. Як виявилося, після їди у перших рівень цукру в крові склав 7,48, а у других — 9,42, що майже на 2% більше.
Фахівці пояснюють це тим, що ретельне пережовування їжі стимулює кишківник. Це призводить до вироблення інсуліну, що сприяє меншому споживанню їжі. Таким чином, жування допомагає не тільки нормалізувати рівень цукру в крові, але і схуднути.
Дослідження опубліковано у журналі Plos One.