

Раніше ми писали вам, що полуниця корисна тим, у кого гіпертонія і слабкі судини. Сьогодні розповімо, як правильно вибирати полуницю, щоб наш організм не отримав більше шкоди, ніж користі.
Отже, на що звертаємо увагу під час вибору ягід на базарі.
Полуниця відрізняється неприродним матовим кольором? Це віск. З його допомогою зберігається товарний вигляд продукту. Друга причина такого зовнішнього вигляду – штучні добрива на яких вирощена плантація ягід.
Крім кольору ягід, звертаємо увагу на текстуру. Полуниця пружна, але не тверда, не здавлена, з соком усередині – ось її ідеальний зовнішній вигляд.
Вдихніть запах полуниці. Вона має стійко і приємно пахнути саме собою, а не чимось іншим. Якщо аромат від ягід не надходить, значить її занадто рано зірвали або що ще гірше – зростили на хімічних прискорювачах росту.
Щільно притиснута плодоніжка до ягоди, біла пляма на її місці – значить, на зубах замість солодкого м’якуша, буде хрустка позбавлена смаку субстанція. Шукаємо полуницю із зеленою і свіжою плодоніжкою.
Наступний критерій – насіння всередині ягід, яке не визирає назовні. Таку теж забираємо – ягода наша.
Звісно, на дотик і на око неможливо визначити перевищення норми нітратів. Тому надамо цю можливість спеціальним приладам або експрес-тестам, які цілком доступні сьогодні.
Враховуємо ці критерії, і тоді полуниця стане приємним «вітамінчиком».