Ця страва може заподіювати шкоду деяким людям

Манна каша, зварена на молоці, з додаванням вершкового масла та цукру асоціюється у багатьох зі щасливим дитинством. Проте лікарі попереджають: далеко не всі можуть ласувати нею.
Хворі на цукровий діабет. Манна каша містить вуглеводи. Тому її споживання може призвести до різкого підвищення рівня глюкози у крові. Це небезпечно для хворих на діабет, які повинні стежити за рівнем цукру в крові та контролювати споживання вуглеводів.
Пацієнти з нестерпністю глютену, або целіакією. Глютен — це білок, який присутній у деяких крупах, таких як пшениця, овес та ячмінь. Він може викликати негативні реакції у людей з целіакією. Манна каша готується з круп, які містять глютен, і може викликати проблеми для тих, хто страждає від целіакії.
Люди, які страждають на харчову алергію або нестерпність. Такі інгредієнти, як молоко та олія, можуть викликати алергічні реакції або нестерпність у деяких людей. Це може спричинити симптоми алергії, такі як риніт, сльозотечу, кашель. Таким хворим лікарі радять готувати манну кашу без молока та олії.
Манна каша, приготовлена з молоком та олією, дуже калорійна. Вона може спричинити появу зайвої ваги. Людям, які перебувають на дієті, слід вживати її помірно і лише в тому випадку, якщо вона зварена на воді та без олії.