У двох країнах світу дозволено продавати клітинне м’ясо

У двох країнах світу дозволено продавати клітинне м'ясо

Першою країною, яка дала офіційний дозвіл на продаж клітинного м’яса, став Сінгапур у 2020 році. Другою — США. У Європі поки що не вистачає нормативних актів для продажу штучного м’яса. Чому їм хочуть замінити звичне?

Клітинне м’ясо також називають «чистим м’ясом», або м’ясом in vitro. Для його виробництва у тварин за допомогою безболісної біопсії беруть стволові клітини. Потім завдяки їм одержують поживні речовини. У міру зростання вони трансформуються у м’язову тканину, яка є основним компонентом м’яса.

Клітинне м’ясо, на думку вчених, допоможе захистити довкілля.

— На тваринництво припадає 20% від глобальних викидів парникових газів. Розвиток м’ясного тваринництва у всьому світі допоможе запобігти підвищенню температури на 1,5°C. Це також допоможе людям харчуватися стійкіше, — каже генеральний директор ProVeg International Джасмін де Бу, повідомляє Radio ZET.

Екологічна оцінка життєвого циклу (EA) показує, що у порівнянні зі звичайним виробництвом яловичини, клітинне м’ясне господарство могло б скоротити свій вуглецевий слід на 92% (якби у виробничому процесі використовувалися відновлювані джерела енергії), на 95% землекористування та на 78% попиту на воду.

Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама
Як позбутися стресу ефективно та безпечно
Постійний стрес є результатом нестабільної ситуаці...
Діагностика зору: чому потрібно регулярно проходити обстеження
Діагностика зору – це комплексне дослідження, що д...
Реклама
Люксоптика
«Люксоптика» надає благодійну допомогу ліками на 1...
Користь та шкода глютену
Якщо ви довго шукали науково обґрунтовану інформац...
Реклама