У кубиках льоду для напоїв мікробів більше, ніж у туалеті

Прохолодні напої приносять полегшення у спекотні дні. Але навряд чи хтось замислюється над тим, що може бути в кубиках льоду! Буває, що вода забруднена. І тоді бактерії кишкової палички, що містяться в ній, або сальмонели можуть викликати неприємні симптоми.
Процес заморожування не здатний «вбити» усі бактерії. Деякі з них стійкі до низьких температур.
— Навіть якщо бактерії заморожені, існує ризик зараження. Як тільки крига розтане, у напої з’являться живі бактерії, — каже мікробіолог Університетського коледжу Лондона Джоан Сантіні, пише Radio ZET.
Раніше експерти DailyMail перевірили чистоту льоду у відомих ресторанах. Результати експерименту були вражаючими. Понад половини зразків льоду містили більше бактерій, ніж туалетна вода, з якою порівнювалися зразки.
Аналогічні результати досліджень було опубліковано у 2017 році у журналі Annals of Microbiology. Тоді експерти провели безпеку кубиків льоду з ресторанів, а також з приватних будинків та компаній, які займаються їх виробництвом. Бактерії Pseudomonas і Acinetobacter та стафілококи були виявлені у більшості кубиків.
Експерти радять при приготуванні кубиків льоду в домашніх умовах завжди використовувати чисту фільтровану воду. І утримуватися від покупних напоїв із кубиками льоду, які можуть стати причиною появи харчового отруєння.