Усього 20 г квасолі на день може збільшити тривалість життя до 100 років: вчені

Згідно з дослідженнями вченим, які у 2004 році вивчали харчові звички людей похилого віку з чотирьох різних країн, споживання всього 20 г бобових на день допомагає знизити ризик смертності на 7–8% і залишатися працездатним навіть у 100 років.
Квасоля, яка належить до бобових, а також сочевиця, соя та нут, — надзвичайно цінні продукти. Вони містять фітостероли, які є антиоксидантами, а також харчові волокна, рослинний білок, різні вітаміни та мікроелементи, такі як залізо, кальцій, калій магній, мідь, кобальт та ін. При цьому бобові мають низький глікемічний індекс — 10–40. А приготовлені з них страви насичують краще за м’ясні.
Лікарі називають 4 переваги квасолі
1. Допомагає запобігти хронічним захворюванням, таким як діабет II типу, серцево-судинним та деяким видам онкології, наприклад, раку передміхурової залози та ендометрії.
2. Знижує рівень так званого «поганого» холестерину, або ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ). Квасолю, багату клітковиною, слід їсти замість продуктів, насичених жирними кислотами.
3. Сприяє схудненню. Страви з квасолі надають тривале відчуття ситості, до того ж вони містять багато клітковини. А низький глікемічний індекс бобових дозволяє стабілізувати стрибки цукру у крові.
4. Бореться з ознаками старіння. Бобові багаті на цинк, який сприяє загоєнню шрамів і запобігає раніше появі ознак старіння.