Усього два продукти знижують ризик розвитку раку легень на 33%: дослідження

Усього два продукти знижують ризик розвитку раку легень на 33%: дослідження

Захиститися від цього найнебезпечнішого виду онкології допоможуть кефір та йогурт

Вчені вивчили взаємозв’язок між продуктами, що містять пребіотики та пробіотики, та розвитком злоякісного раку легень. Виявилося, що вони знижують ризик розвитку цього небезпечного онкологічного захворювання.

Пребіотики впливають на баланс мікробіоти кишківника та сприяють його здоров’ю. Їхніми джерелами є овочі, фрукти та цілозернові продукти. Пробіотики є живими мікроорганізмами, які можна знайти в натуральному йогурті та кефірі.

Дослідники вивчили дані понад 1 млн осіб та проаналізували їхній раціон. Також вони врахували такі фактори ризику, як куріння, ожиріння, вік.

Результати дослідження показали, що споживання клітковини знижує ризик розвитку раку легень на 19%. Учасники, які споживали найбільшу кількість клітковини та йогурту, були схильні до цього виду пухлини на 33% менше, що свідчать про ефективність пробіотиків.

Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама
Як позбутися стресу ефективно та безпечно
Постійний стрес є результатом нестабільної ситуаці...
Діагностика зору: чому потрібно регулярно проходити обстеження
Діагностика зору – це комплексне дослідження, що д...
Реклама
Люксоптика
«Люксоптика» надає благодійну допомогу ліками на 1...
Користь та шкода глютену
Якщо ви довго шукали науково обґрунтовану інформац...
Реклама