Усього одна звичка вдвічі підвищує рівень холестерину в крові: вчені

Вчені Неаполітанського університету ім. Федеріко II (Італія) досліджували харчові звички 187 пацієнтів з ожирінням. Виявилося, що у тих респондентів, у яких трапеза тривала менш як за 20 хвилин, ймовірність високого рівня холестерину зростала вдвічі.
— Холестерин є відомим фактором ризику серцево-судинних захворювань, таких як інсульт. Але це не єдиний метаболічний елемент, який погіршується через занадто квапливе приймання їжі, — пояснив президент Італійського товариства ендокринологів (SIE) Аннамарія Колао.
За його словами, попередні експерименти показали, що надто швидке споживання їжі збільшує її кількість. Серед продуктів, які можна непомітно для себе з’їсти, експерт наголосив насамперед ковбаси. Їх вирізняє висока калорійність. До того ж налягаючи на них, людина стає менш здатною контролювати споживання калорій, не кажучи вже про те, що така їжа шкідлива для організму.
— Правильне харчування, з дотриманням повільних ритмів жування та усвідомлення того, що ми їмо, допоможе запобігти розвитку багатьох метаболічних захворювань, — наголошує професор Колао.
І радить снідати, обідати та вечеряти не поспішаючи.
Результати дослідження опубліковано у журналі «Трансляційна медицина».