Усього одна звичка вдвічі підвищує рівень холестерину в крові: вчені

Усього одна звичка вдвічі підвищує рівень холестерину в крові: вчені

Вчені Неаполітанського університету ім. Федеріко II (Італія) досліджували харчові звички 187 пацієнтів з ожирінням. Виявилося, що у тих респондентів, у яких трапеза тривала менш як за 20 хвилин, ймовірність високого рівня холестерину зростала вдвічі.

— Холестерин є відомим фактором ризику серцево-судинних захворювань, таких як інсульт. Але це не єдиний метаболічний елемент, який погіршується через занадто квапливе приймання їжі, — пояснив президент Італійського товариства ендокринологів (SIE) Аннамарія Колао.

За його словами, попередні експерименти показали, що надто швидке споживання їжі збільшує її кількість. Серед продуктів, які можна непомітно для себе з’їсти, експерт наголосив насамперед ковбаси. Їх вирізняє висока калорійність. До того ж налягаючи на них, людина стає менш здатною контролювати споживання калорій, не кажучи вже про те, що така їжа шкідлива для організму.

— Правильне харчування, з дотриманням повільних ритмів жування та усвідомлення того, що ми їмо, допоможе запобігти розвитку багатьох метаболічних захворювань, — наголошує професор Колао.

І радить снідати, обідати та вечеряти не поспішаючи.

Результати дослідження опубліковано у журналі «Трансляційна медицина».

Реклама
Боротьба з туберкульозом відновлюється після пандемії COVID-19, але все ще відстає від мети
Згідно з доповіддю Всесвітньої організації охорони...
З 1970 року вдвічі подвоїлася кількість народжених близнюків
За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Реклама
Профілактика ГРВІ
Захисні заходи в сезон ГРВІ та ГРЗЛікарські препар...
С-реактивний білок при ГРВІ
Що таке С-реактивний білокАналіз на С-реактивний б...
Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама