Усього три харчові звички здатні зруйнувати організм після 30 років: дієтологи

Після 30 років організм змінюється. Потім, кожне десятиліття він втрачає в середньому від 3 до 5% м’язової маси. Щоб цього не допустити, варто вести здоровий спосіб життя та відмовитися від шкідливих звичок
1. Дієта з низьким вмістом кальцію та вітаміну D3
З 30 років кістки починають повільно втрачати густину. Дієта, багата на кальцій і вітамін D3, допомагає уповільнити цей процес і підтримати здоров’я суглобів.
— Недостатнє споживання кальцію та вітаміну D може знизити щільність кісткової тканини. Це збільшує ризик розвитку остеопорозу та травматизму, — каже дієтолог Кетрін Гомес.
За її словами, дуже важливо вживати продукти, багаті на кальцій. Серед них — молочні продукти та листові овочі. Також допоможуть прогулянки у сонячну погоду. Під впливом ультрафіолетових променів організм продукує необхідний для суглобів вітамін D3.
2. Багато цукру
Після 30 років слід обмежити споживання цукру або замінити його на здорові замінники.
— Вживання продуктів з високим глікемічним індексом, таких як білий хліб, крекери та солодка випічка, спричиняє стійке підвищення рівня цукру в крові. Це призводить до надлишку інсуліну, який стимулює апетит та сприяє появі зайвої ваги, — пояснює радник із харчування у Глобальній асоціації пребіотиків Кара Ландау.
Включення до раціону продуктів з нижчим глікемічним індексом може допомогти регулювати рівень цукру. Це дозволить зберегти струнку фігуру та запобігти порушенню обміну речовин.
3. Зловживання алкоголем
Експерти вказують на ще одну шкідливу звичку, яка завдає шкоди організму після 30 років. Вся справа у вечірках до світанку та зловживанні алкогольних напоїв.
— Надмірне вживання алкоголю пов’язане зі збільшенням ваги та вищим ризиком серцево-судинних захворювань та інших порушень обміну речовин, — наголосила дієтолог Кармеліта Ломбера, цитує портал Poradnik Zdrowie.