Вчені назвали 5 фруктів із максимальним вмістом пестицидів

Найбільш небезпечні для здоров’я груші, ожина, персики та полуниця
Небезпечний коктейль
Дослідницьке агентство NPD Group (Америка) протягом восьми років, з 2011 до 2019, вивчало пестициди, найбільш шкідливі для здоров’я людини. Основну увагу вони приділили тим з них, які пов’язані з ризиком розвитку діабету ІІ типу, серцево-судинними та онкологічними захворюваннями.
Відповідно до європейських директив з агропродовольчої продукції, використання найбільш шкідливих пестицидів мало скоротитися вдвічі. Реальність зовсім інша. Вчені побачили, що останнім часом використання пестицидів збільшилось, а не зменшилося відповідно до європейського законодавства. А тенденція змішувати хімічні розчини разом для створення зовнішнього ефекту призвела до збільшення руйнівних наслідків для здоров’я.
Було проаналізовано 97170 зразків фруктів. Найбільш забрудненими протягом багатьох років стали: ожина (51%), персики (45%), полуниця (38%), вишня (35%), абрикоси (35%).
Сумна тенденція
Одна з найрізкіших змін торкнулася вишні. На початку дослідження, у 2011 році, у проаналізованих зразках було зазначено, що лише 22% вишні мають рештки пестицидів. За останнім аналізом, у 2019 році цей відсоток досягав 50%.
Є й інші фрукти, загроза яких різко зросла. Ківі були одними з найздоровіших фруктів, оскільки містили лише 4% пестицидів. А вже у 2019 році їхня кількість зросла до 32%.
Найбільш забрудненими фруктами за кількістю виявлених пестицидів є груші. Особливо ті, які вирощують у Бельгії (87%) та Португалії (85%).
Фахівці радять не поспішати відмовлятися від улюблених ласощів. Але радять перед вживанням ретельно видаляти всі зовнішні сліди пестицидів.
Читайте також: Що їсти в спеку, щоб допомогти організму