Вчені назвали добову потребу в магнії для чоловіків та жінок

Магній недаремно називають елементом життя. Він відіграє ключову роль в організмі: бере участь у будові кісток і зубів, регуляції м’язової напруги, терморегуляції, мінеральному обміні та регуляції кров’яного тиску. Відомо також, що магній є активатором не менше 300 ферментативних реакцій, наприклад, у білковому та вуглеводному обміні та виробленні енергії.
Організм не може обійтися без магнію. Його дефіцит викликає такі симптоми, як нудоту та блювання, втрату апетиту, слабкість, м’язові судоми. Це може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям. Тому так важливо, щоб продукти, які містять цей метал, були у щоденному раціоні.
Згідно з рекомендаціями Інституту харчових продуктів та харчування (Польща), середня добова потреба у магнії для становить 350 мг для чоловіків та 265 мг — для жінок. Ось чому так важливо отримувати необхідну кількість магнію з їжею. Найбільше цього мінералу можна знайти в зелених та листових овочах, оскільки він входить до складу пігменту хлорофілу. Крім того, слід включити до меню наступні продукти.
Крупи: бурий рис, гречаний хліб, житній хліб, вівсяні пластівці;
насіння: соняшнику, гарбуза, насіння чиа;
горіхи: мигдаль, фісташки, фундук;
фрукти: яблука, банани, апельсини;
молочні продукти: пахта та кефір, натуральні йогурти та знежирені білі сири.
Цілюща мінеральна вода також є відмінним джерелом магнію, що засвоюється. Слід уникати газованих напоїв та напівфабрикатів, оскільки вони сприяють втраті магнію з організму.