Вчені назвали ідеальний для здоров’я час сніданку, обіду та вечері

Наукові дослідження показують, що для самопочуття важливо не тільки, що їсти, а й коли. Існують різні фактори, які визначають, як організм переробляє їжу залежно від часу. До них відносяться: фізична активність, рівень гормонів, зміни температури тіла та біохімічні реакції, пов’язані з травленням та засвоєнням поживних речовин. Дослідження на тваринах і людях підтверджують цей взаємозв’язок.
Згідно з дослідженням вчених Гарвардського університету (США), приймання їжі, що не відповідає добовому ритму, може спричинити підвищення рівня цукру в крові до 18%, особливо ввечері. Це пов’язано з нижчою толерантністю організму до глюкози в пізній час, що може призвести до появи ожиріння та цукрового діабету.
Сніданок вважається найважливішим прийняттям їжі протягом дня, і не дарма. Люди, які регулярно снідають, мають нижчий рівень глюкози в крові та рідше страждають від діабету, гіпертонії та серцевих захворювань. Пропуск сніданку може призвести до підвищеного рівня холестерину та аномальної чутливості до інсуліну.
- Найкраще снідати протягом години після пробудження, о 7:11 ранку.
Люди, чий обід забезпечує близько 40% їхніх щоденних калорій до 15 години дня, втрачають на 25% більше ваги, ніж ті, хто вечеряє пізніше.
- Найкращий час для обіду — опівдні, тобто 12:38 дня.
Вечеряти слід між 18:00 та 18:30. Увечері ми зазвичай менш активні й зайві калорії можуть легко відкластися у вигляді жиру.
- Вечерю найкраще з’їсти до 19:00.
Дотримання правильних порцій їжі у правильну пору дня допоможе підтримати здорову вагу та загальний стан здоров’я.