

Фахівці Університету Чикаго (США) вважають, що природні антиоксидантні та протизапальні флавоноїди позитивно впливають на когнітивні функції
Експерти вивчили дієту 1000 осіб, середній вік яких був 80 років. Усі вони не мали ознак деменції. Дослідження показало, що флавоноїди, які містяться в овочах та фруктах, сприяють тривалому збереженню гарної пам’яті.
Учасники експерименту споживали в середньому 10 мг флавоноїдів на день, що аналогічно одній чашці салату. З урахуванням факторів ризику, таких як вік і наявність хронічних захворювань, виявилося, що люди, які споживали ще більше флавоноїдів, відрізнялися гострим розумом і міцною пам’яттю.
— Такий простий метод, як вживання фруктів, овочів та чаю, може допомогти зберегти здоров’я мозку, — зазначив провідний автор дослідження, доктор Томас М. Холланд, передає Radio ZET.
Фахівці також проаналізували вплив на пам’ять різних видів флавоноїдів. Серед них найефективнішим є кемпферол. За ним слідують миріцетин та кверцетин.
Кемпферол міститься в капусті, квасолі, чаї, шпинаті та броколі;
кверцетин — у помідорах, капусті, яблуках та чаї;
миріцетин — у чаї, вині, капусті, апельсинах та помідорах;
ізорамнетин — в оливковій олії, вині або томатному пюре.
Дослідження опубліковано у журналі Neurology.
Читайте також: Зелений чай — найкорисніший напій для збереження молодості: вчені