Вчені назвали сорт риби, яка знижує ризик розвитку серцевих захворювань

Вчені назвали сорт риби, яка знижує ризик розвитку серцевих захворювань

Про те, що риба корисна для серця, знають усі. Але які саме її сорти є цілющими: сардина, скумбрія чи сибас? Вичерпну відповідь це питання дали дієтологи поліклініки Федеріко II (Італія).

Вони проаналізували дослідження 1 320 509 осіб, за якими спостерігали протягом тривалого періоду  — від 4 до 40 років. Як виявилося, споживання 1–2 порцій жирної риби на тиждень знижувало ризик небезпечних серцевих захворювань, таких як інфаркт міокарда. 

— Звичне споживання нежирної риби, хоч і не збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, але й не запобігає йому, — пояснює керівник дослідження, професор Ольга Ваккаро, пише Glonaabot.it.

Перевагу варто віддавати сардинам, скумбрії та іншим сортам жирної риби, а ось на лікувальну силу тріски чи окуня краще не розраховувати. Вчені пояснюють це тим, що жирні сорти риби містить до 10 разів більше омега-3 жирів, корисних для здоров’я. Також вони багаті іншими корисними речовинами, такими як кальцій, калій, залізо та вітамін D, які цілюще впливають на серце.

Дослідження опубліковано у журналі Advanced in Nutrition.

Реклама
З 1970 року вдвічі подвоїлася кількість народжених близнюків
За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Як нервові клітини реагують на тепло
Знання того, як клітини виявляють температуру та д...
Реклама
Противірусні препарати при ГРВІ
Респіраторно-синцитіальний вірус (РСВ)Вірус парагр...
Ліки від ГРВІ
Ліки при легких ГРВІ Лікарські препарати при тяжки...
Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама