Вчені назвали сорт риби, яка знижує ризик розвитку серцевих захворювань

Про те, що риба корисна для серця, знають усі. Але які саме її сорти є цілющими: сардина, скумбрія чи сибас? Вичерпну відповідь це питання дали дієтологи поліклініки Федеріко II (Італія).
Вони проаналізували дослідження 1 320 509 осіб, за якими спостерігали протягом тривалого періоду — від 4 до 40 років. Як виявилося, споживання 1–2 порцій жирної риби на тиждень знижувало ризик небезпечних серцевих захворювань, таких як інфаркт міокарда.
— Звичне споживання нежирної риби, хоч і не збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, але й не запобігає йому, — пояснює керівник дослідження, професор Ольга Ваккаро, пише Glonaabot.it.
Перевагу варто віддавати сардинам, скумбрії та іншим сортам жирної риби, а ось на лікувальну силу тріски чи окуня краще не розраховувати. Вчені пояснюють це тим, що жирні сорти риби містить до 10 разів більше омега-3 жирів, корисних для здоров’я. Також вони багаті іншими корисними речовинами, такими як кальцій, калій, залізо та вітамін D, які цілюще впливають на серце.
Дослідження опубліковано у журналі Advanced in Nutrition.