

Цукор стимулює область головного мозку, відповідальну за мотивацію та винагороду. Це формує потяг до солодощів
Фахівці Інституту досліджень метаболізму Макса Планка у Кельні (Німеччина) у співпраці з колегами Єльського університету (США) довели, що продукти з високим вмістом жиру та цукру впливають на мозок.
Щоб перевірити цю гіпотезу, вчені провели дослідження, яке тривало два місяці. За цей час частина добровольців щодня отримували на десерт солодкий жирний пудинг. Інша — менш жирний пудинг.
Всім учасникам до та після експерименту виміряли активність головного мозку. Його реакція була вищою в учасників першої групи, які їли пудинг з високим вмістом цукру та жиру. Ці інгредієнти активували ділянку мозку, відповідальну за мотивацію та винагороду. Саме ці зміни змушують нас віддавати перевагу жирному та солодкому, запевняють вчені.
Читайте також: Експерти розповіли, яких помилок не слід допускати у харчуванні, щоб зберегти здоров’я мозку