

Наші харчові звички можуть залежати від складу кишкової мікробіоти
Дієту вибирають мікроби
Нове дослідження вчених з Університету Піттсбурга (США) показує, що мікроби в кишківнику впливають на вибір харчових продуктів. Вони виробляють речовини, що стимулюють апетит до різних видів їжі.
— Усі ми маємо цей потяг — наприклад, коли ви відчуваєте, що вам потрібно з’їсти салат чи м’ясо, — каже доцент кафедри біології в школі мистецтв Дітріха Кевін Коль, пише PoradnikZdrowie.pl
Дослідження проводилося мишах. 30 гризунам, позбавленим кишкових мікробів, дослідники дали мікроорганізми, взяті у трьох видів диких гризунів, із різними природними моделями харчування.
Миші у кожній групі вибирали продукти, багаті на різні поживні речовини. Це свідчить про те, що склад їхнього мікробіому вплинув на зміну їхньої переважної дієти.
— Наша робота показує, що тварини з різним складом кишкових мікробів обирають різні види дієти, — пояснює дослідник.
Роль триптофану
Однією з хімічних сполук, що беруть участь у контакті між кишківником та мозком, є триптофан. У дослідженні миші з різними мікробіомами мали різні рівні триптофану в крові ще до того, як їм дозволили вибрати іншу дієту. У тих, хто мав більше триптофану, також було більше бактерій, які можуть виробляти його в кишківнику.
— Ймовірно, є десятки сигналів, які впливають на ваші щоденні звички в їжі. Триптофан, який продукується мікробами, може бути лише одним аспектом, — каже Тревеллін.
Дослідження було опубліковано у журналі Poceedings Національної академії наук. Вчені повідомляють, що досі немає тестів на людях. Безсумнівно, проте, мікробіом грає величезну роль у різних процесах, які у нашому організмі.
Читайте також: 5 продуктів, які перешкоджають раку передміхурової залози