Вчені пояснили, чому ми любимо одні продукти та уникаємо інших

Вчені пояснили, чому ми любимо одні продукти та уникаємо інших

Чому ми любимо одні продукти та уникаємо інших? Згідно з дослідженням доцента фізіології Іолі Томассіні Барбаросса, смакові переваги залежать від генів.

Раніше професор виявив, що деякі білки слини. взаємодіючи з хімічними речовинами в їжі, можуть сприяти сприйняттю смаку. Це залежить від амінокислот, присутніх у послідовності цих білків.

Дослідження експерта спільно з вченими Ратгерського університету (США) показано, що ці слинні білки, зокрема амінокислота аргінін, здатні посилювати смакове сприйняття щодо їх концентрації у слині. Добавки можуть посилити сприйняття смаку в залежності від дози, особливо у людей з фізіологічним дефіцитом у них.

— Фізіологія смаку може впливати на вибір їжі. Кожна людина генетично схильна вибирати певні продукти та уникати інших, — пояснює Іолі Томассіні Барбаросса, цитує портал Green Me.

Досліднику вдалося показати, що ці молекули у слині виконують функцію «переносників». Зв’язуючись з хімічними речовинами в їжі, вони здатні доставляти їх до рецепторних ділянок смакових клітин, тим самим сприяючи їхньому сприйняттю.

Реклама
З 1970 року вдвічі подвоїлася кількість народжених близнюків
За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Як нервові клітини реагують на тепло
Знання того, як клітини виявляють температуру та д...
Реклама
Ліки від ГРВІ
Ліки при легких ГРВІЛікарські препарати при тяжких...
ГРВІ у дітей
Поширеність респіраторних вірусівПричини частих ГР...
Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама