Вчені пояснили, чому ми любимо одні продукти та уникаємо інших

Чому ми любимо одні продукти та уникаємо інших? Згідно з дослідженням доцента фізіології Іолі Томассіні Барбаросса, смакові переваги залежать від генів.
Раніше професор виявив, що деякі білки слини. взаємодіючи з хімічними речовинами в їжі, можуть сприяти сприйняттю смаку. Це залежить від амінокислот, присутніх у послідовності цих білків.
Дослідження експерта спільно з вченими Ратгерського університету (США) показано, що ці слинні білки, зокрема амінокислота аргінін, здатні посилювати смакове сприйняття щодо їх концентрації у слині. Добавки можуть посилити сприйняття смаку в залежності від дози, особливо у людей з фізіологічним дефіцитом у них.
— Фізіологія смаку може впливати на вибір їжі. Кожна людина генетично схильна вибирати певні продукти та уникати інших, — пояснює Іолі Томассіні Барбаросса, цитує портал Green Me.
Досліднику вдалося показати, що ці молекули у слині виконують функцію «переносників». Зв’язуючись з хімічними речовинами в їжі, вони здатні доставляти їх до рецепторних ділянок смакових клітин, тим самим сприяючи їхньому сприйняттю.