Вчені прорахували, яка кількість фастфуду вже небезпечна для серця

Ультраоброблені продукти, такі як смажена картопля, швидкоїжа, випічка, часто містять велику кількість солі, цукру та жиру. Це може стати причиною появи ожиріння, що спричиняє розвиток серцево-судинних захворювань. Однак лише нещодавно на зборах Європейського товариства кардіологів в Амстердамі були представлені дослідження, які пояснюють, за яких умов виникає така залежність. Ризик розвитку серцево-судинних захворювань залежить від відсоткового вмісту цих типів продуктів у добовому раціоні, вважають вчені.
У першому випадку експерти проаналізували 10 досліджень, у яких розглядався зв’язок між 38 720 випадками серцево-судинних захворювань, у тому числі інфаркту та інсульту, та споживанням ультраоброблених харчових продуктів. Вчені виявили, що збільшення споживання ультраоброблених продуктів у щоденному раціоні на 10% підвищує ризик серцевих захворювань на 6%. Дослідники також зазначили, що якщо калорійність цих продуктів становить менше ніж 15% від загальної кількості калорій, ризик схильності до серцевих захворювань знижується.
Під час другого дослідження вчені протягом 15 років спостерігали за 10 000 жінками віком 46–55 років. Виявилося, що ті з них, хто дотримувався харчування з вищим відсотком ультраоброблених продуктів, частіше страждали на гіпертонію та інші серцево-судинні захворювання.
Результати цих досліджень показують необхідність скорочення споживання ультраоброблених продуктів та необхідності дотримуватися правильного харчування.