Вчені сказали, скільки треба пити чаю, щоб знизити ризик розвитку діабету ІІ типу

Фахівці Уханьського університету науки та технології (Китай) проаналізували 19 досліджень за участю одного мільйона дорослих та виявили, що помірне споживання чорного, зеленого чаю чи чаю улун пов’язане зі зниженням ризику розвитку діабету ІІ типу
Відомо, що чай має антиоксидантні, протизапальні та протипухлинні сполуки, що цілюще позначається на здоров’ї. Відповідно до аналізу вчених, чотири випиті чашки чаю на день допомагають запобігти появі діабету ІІ типу на 17%. При цьому сорт чаю значення немає. Адже він пов’язаний лише зі способом обробки. Так, чорний чай може окислюватися, чай улун — лише частково, а зелений чай повністю.
— Наші результати цікаві, тому що вони показують, що люди можуть робити щось просте, наприклад, пити чай, щоб потенційно знизити ризик розвитку діабету ІІ типу, — наголосив керівник дослідження Хіаінг Лі, цитує портал Green Me.
На думку експерта, навіть невелика кількість випитого чаю, від однієї до трьох чашок, допомагає запобігти розвитку діабету на 4%. Це пояснюється тим, що поліфеноли, які містяться у чаї, можуть знизити рівень глюкози у крові. Але для ефективності результату потрібна певна кількість цих біологічно активних сполук. При цьому додавання до чаю молока не впливає на його ефективність. А, згідно з деякими дослідженнями, помірна кількість молока також може захистити від цієї хвороби.
Дослідження було представлене на щорічних зборах Європейської діабетичної асоціації з вивчення діабету (EASD) у 2022 році.
Читайте також: Чай з ромашки може знизити ризик розвитку цукрового діабету ІІ типу: дослідження