Вірус COVID-19 залишається на продуктах та пакуванні супермаркетів

Дата створення: 05 Грудня 2022
Дата оновлення: 16 Квітня 2023
Вірус COVID-19 залишається на продуктах та пакуванні супермаркетів

Експерти Британського агентства з харчових стандартів радять не панікувати, а частіше мити руки та свіжі продукти

Основним шляхом зараження вірусом SARS-CoV-2 залишається респіраторний. Він потрапляє в організм через вдихання, чхання чи кашель. Британські вчені вирішили з’ясувати, чи він може залишатися на продуктах, які деякі споживачі забувають помити перед їжею.

Для цього дослідники вивчили рівень вірусу SARS-CoV-2 на придбаних у супермаркетах продуктах. Найчастіше у перші 24 години після зараження спостерігалося зменшення кількості вірусу. Однак, на деяких продуктах він міг залишатися протягом тижня.

— Коронавірус може передаватися при дотику до заражених поверхонь, а потім — до обличчя, що підвищує ризик інфікування, — нагадали фахівці в інтерв’ю BBC Health.

Вчені радять не вживати додаткових запобіжних заходів. Досить частіше мити руки та продукти перед їх приготуванням, щоб убезпечити себе від небезпечної інфекції.

Читайте також: Через пів року після одужання від COVID-19 спостерігаються аномалії мозку

medpravda
Автор: Редакція Медправда
Детальніше
Реклама
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Як позбутися стресу ефективно та безпечно
Діагностика зору: чому потрібно регулярно проходити обстеження
Реклама
Люксоптика
Користь та шкода глютену
Сухість при менопаузі
Реклама
Пробіотики та COVID-19
Мелатонін та COVID-19
Кому потрібен іригатор
Реклама