

Експерти Британського агентства з харчових стандартів радять не панікувати, а частіше мити руки та свіжі продукти
Основним шляхом зараження вірусом SARS-CoV-2 залишається респіраторний. Він потрапляє в організм через вдихання, чхання чи кашель. Британські вчені вирішили з’ясувати, чи він може залишатися на продуктах, які деякі споживачі забувають помити перед їжею.
Для цього дослідники вивчили рівень вірусу SARS-CoV-2 на придбаних у супермаркетах продуктах. Найчастіше у перші 24 години після зараження спостерігалося зменшення кількості вірусу. Однак, на деяких продуктах він міг залишатися протягом тижня.
— Коронавірус може передаватися при дотику до заражених поверхонь, а потім — до обличчя, що підвищує ризик інфікування, — нагадали фахівці в інтерв’ю BBC Health.
Вчені радять не вживати додаткових запобіжних заходів. Досить частіше мити руки та продукти перед їх приготуванням, щоб убезпечити себе від небезпечної інфекції.
Читайте також: Через пів року після одужання від COVID-19 спостерігаються аномалії мозку