Визначено найкорисніший вид сиру: дослідження

За висновками фахівців з лабораторії харчових продуктів Нью-Йоркського університету (США), найкориснішим видом сиру є рикотта.
Згідно з висловлюванням дослідників, справжня рикотта виготовляється шляхом обробки сироватки, яка залишається після коагуляції молока, будь то коров’ячого, овечого або козячого, для інших видів сиру, наприклад, пекоріно. При цьому рикотта містить велику кількість сироваткових білків, які легко засвоюються організмом.
— Сироватковий протеїн є однією з найлегших форм білка і має широкий спектр амінокислот. Цей продукт ідеально підходить для тих, хто бажає набрати м’язову масу й одночасно схуднути, — підкреслює дієтолог Емілі Марторано.
Директор лабораторії Лурдес Кастро Мортільяро зауважив, що оскільки рикоту готують із побічних продуктів для виробництва сиру, вона корисніша за інші сорти. Наприклад, пармезан, пекоріно або гауда краще вживати у помірних кількостях, оскільки вони містять менше води та багаті на калій, і, таким чином, вміст натрію в них високий.
— Людям із гіпертонією чи захворюваннями нирок важливо контролювати споживання натрію й обирати менші види сиру, — підкреслює Кастро Мортільяро, за інформацією ANSA.
Обидва дієтологи вважають, що тим, хто бажає схуднути, краще уникати сирів, які називаються «цільними». А от окремі види, такі як фета, козячий сир або сир з непастеризованого молока, а також рикотта, є джерелом корисних пробіотиків, тому їх можна вживати з поміркованістю, і це корисно для здоров’я.