ВООЗ рекомендує цей підсолоджувач для хворих на діабет

ВОЗ рекомендует этот подсластитель для больных диабетом

Ксиліт є чудовою заміною білого цукру

Ксиліт найчастіше одержують з одерев’янілих частин рослин. Це натуральний інгредієнт багатьох фруктів та овочів, таких як жовті сливи, полуниця, малина, цвітна капуста, салат чи шпинат.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендує споживати до 40 г ксиліту на день хворим на діабет або людям, які хочуть схуднути.

Переваги ксиліту

  • Низький глікемічний індекс, він  у 14 разів нижче, ніж у білого цукру;
  • низька калорійність. Містить на 40% менше калорій, ніж звичайний цукор;
  • має бактерицидну дію і запобігає розвитку карієсу;
  • сприяє засвоєнню кальцію;
  • не допускає розвитку кандидозу.

Проте ксиліт має свої недоліки. У надмірних кількостях, особливо в раціоні людей, які страждають на синдром подразненого кишківника, він може викликати діарею і здуття живота.

Ксиліт не слід вживати дітям молодше трьох років. Їх травна система ще не виробляє необхідну кількість ферментів для перетравлення певних продуктів, зокрема і ксиліту.

Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама
Як позбутися стресу ефективно та безпечно
Постійний стрес є результатом нестабільної ситуаці...
Діагностика зору: чому потрібно регулярно проходити обстеження
Діагностика зору – це комплексне дослідження, що д...
Реклама
Люксоптика
«Люксоптика» надає благодійну допомогу ліками на 1...
Користь та шкода глютену
Якщо ви довго шукали науково обґрунтовану інформац...
Реклама