

Цей випадок, що трапився на Волині, закінчився дуже трагічно. 54-річна жінка приготувала страву з каштанів та нагодувала нею свою доньку. Коли дитина відчула себе погано, батьки не запідозрили отруєння та не звернулися своєчасно до лікарні. 8-річну дівчинку лікували вдома самостійно. Закінчилася ситуація тим, що дитина померла в реанімації 28 жовтня 2021 р. Не витримавши моральних мук, мати дівчинки наклала на себе руки, вистрибнувши з 7 поверху 6 грудня 2021 р. Ось так трагічно закінчилася історія здавалося б невинного бажання урізноманітнити меню, проявивши кулінарну творчість. Адже каштани не вважаються отруйними продуктами, і в ряді країн їх готують та їдять.
Чому ми звертаємо увагу на цю трагічну новину? По-перше, тому, що вона мала місце зовсім недавно, 6 грудня 2021 р. По-друге, у зв’язку з тим, що українські лікарі почали звертати увагу на певну тенденцію. Вона полягає в тому, що багато українців почали все частіше експериментувати з новими продуктами харчування, які вони включають до свого раціону. Рецепти та ідеї для творчості на кухні нерідко черпаються просто з інтернету. Сама по собі тенденція готувати різноманітні страви та готувати вдома, на думку фахівців-гастроентерологів, дуже позитивна. Адже приготовлені вдома продукти, найчастіше корисніші з точки зору їх складу та поживної цінності. Але якщо йдеться про якісь оригінальні страви, які не характерні для нашого раціону продуктів, потрібно бути обережними, радять лікарі.
Як якість харчування впливає на психічне здоров’я школярів, можна почитати тут.