Вживання піци зменшить біль при ревматоїдному артриті

Ревматоїдний артрит (РА) — це аутоімунне захворювання, яке найчастіше розвивається у віці від 40 до 50 років, переважно у жінок. Причини його розвитку досі невідомі. Однак чим раніше буде розпочато лікування, тим комфортнішою буде якість життя у пацієнта з РА. Експерти радять під час лікування використовувати комплексний підхід. Величезне значення для таких хворих має і харчування.
Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients («Поживні речовини»), показало, що вживання піци один раз на тиждень може значно зменшити біль, спричинений ревматоїдним артритом. Ключовою умовою є використання свіжих інгредієнтів під час її приготування.
Сир моцарела багатий на білок, вітамін В12, кальцій, фосфор, селен і цинк. Крім того, має пробіотичні властивості. Все це сприяє здоровому обміну речовин, що є важливим при ревматоїдному артриті.
Оливкова олія — ще один важливий інгредієнт, який використовують для приготування піци. Вона містить вітамін Е, поліфеноли та антиоксиданти. Вони мають протизапальну дію і допомагають боротися з вільними радикалами, які руйнують клітини.
Дослідники поки що не впевнені, чи має томатний соус лікувальний ефект. Однак сходяться на думці, що тим, хто страждає на ревматоїдний артрит, варто ввести цю італійську страву у свій раціон, попередньо проконсультувавшись з лікарем.