Яблучний оцет знижує рівень глюкози та холестерину в крові: вчені

Співробітники Університету Гріффіта (Австралія) у 2016 році провели дослідження, в результаті якого з’ясували, що основний інгредієнт яблучного оцту, оцтова кислота, ефективно знижує рівень цукру та холестерину в крові, сприяє схудненню та може бути корисна при лікуванні діабету.
Вчені провели дослідження на гризунах. Вони виявили, що добавки з оцтом уповільнюють швидкість розщеплення цукру, що призводить до нормалізації його рівня в крові. Також було встановлено, що яблучний оцет сильніше впливає на рівень глюкози в крові, ніж його екстракти. При цьому хлорогенна кислота, яка є в оцті, також корисна при лікуванні діабету.
Проте, зазначають експерти, не всі яблучні оцті однакові ефективні. Існують різні способи їх виготовлення, що призводить до різного змісту активного інгредієнта. При цьому слід пам’ятати, що яблучний оцет може викликати негативну реакцію інсуліну, який приймають такі хворі. Тому цій метод лікування підійде не всім.
Фахівці нагадують, що яблучний оцет необхідно розбавляти водою. Найкраще його використовувати як добавку до салатів, супів або інших страв.
Дослідження було опубліковано у міжнародному журналі «Діабет».