

Лікарі рекомендують людям похилого віку з’їдати по одному яблуку на день
Зниження м’язової слабкості та поява старечої слабкості спостерігається у 50% людей віком від 85 років.
Вчені Гарвардської медичної школи у Бостоні (США) вирішили вивчити, як флавоноїди впливають на появу почуття недуги. Для цього вони протягом 12 років спостерігали за 1700 учасниками віком від 65 років.
За період дослідження у 13,2% респондентів розвинулася слабкість. Аналіз показав, що кожні додаткові 10 мг флавоноїдів, отримані на день, дозволяли запобігти розвитку цього почуття на 20%.
На думку експертів, одне яблуко середнього розміру містить таку кількість необхідного для організму флавоноїда, кварцетину. Він також є в ягодах темного кольору (чорниця й ожина), цитрусових, цибулі, петрушці та шавлії.
Проведене дослідження підтверджує прислів’я, згідно з яким лише одне яблуко утримує лікаря якомога подалі.