

Такі висновки були зроблені під час дослідження під назвою «Вплив на здоров’я та рентабельність досягнення цілей добровільного зниження рівня цукру в національній ініціативі щодо зниження вмісту солі та цукру в Сполучених Штатах: дослідження з використанням мікромоделювання».
Чому це дуже важливо?
У 2018 р. в рамках Національної ініціативи США зі скорочення споживання солі та цукру було запропоновано добровільні національні цілі, що підтримуються державою, зі скорочення цукру. Але потенційна ефективність та рентабельність цього втручання незрозуміла.
Дослідження
Було створено змодельоване національно репрезентативне населення США, яке відслідковувалося до віку 100 років або смерті з 2019 р. як рік початку втручання. Результати оцінювалися протягом 10 років та всього життя з погляду охорони здоров’я та суспільства.
Результати моделі включали запобіжні випадки діабету, серцево-судинних захворювань та смертей від серцево-судинних захворювань, отримані QALY, та офіційну економію витрат на охорону здоров’я з розбивкою за віком, расою, доходом та освітою.
Отримані результати
Вчені виявили, що досягнення цілей щодо зниження споживання цукру в Національній ініціативі США щодо зниження споживання солі та цукру могло б запобігти 2,48 мільйонам випадків серцево-судинних захворювань, 0,49 мільйонам випадків смерті від серцево-судинних захворювань та 0,75 мільйонам випадків. діабету, і навіть заощадити 160,88 млрд доларів чистих витрат із соціальної точки зору за все життя.
Ця політика стала рентабельною (< 150 000/QALYs) через 6 років, дуже рентабельною (< 50 000/QALYs) через 7 років та економічною через 9 років. Результати були надійними з точки зору охорони здоров’я, з нижчою (50%) галузевою відповідністю та ймовірним аналізом чутливості.
Замінники солі знижують ризик серцево-судинних захворювань та смерті у літньому віці. Докладніше тут.