Як приготувати лікарський засіб із шипшини проти болю в суглобах: рецепт

Плоди шипшини є натуральним засобом від болю у суглобах. Вони мають протизапальну дію і знижують ризик запальних процесів, у тому числі й при остеоартрозі. А вітамін С, що міститься в плодах шипшини, допомагає не тільки при лікуванні суглобів, але і травм.
Експерти пояснюють: плоди шипшини містять галактоліпід (ГОПО) — активну речовину, яка має протизапальну дію. Цей ефект посилюється вітаміном С, що міститься у плодах. ГОПО також уповільнює руйнування суглобового хряща. Тому шипшину можна використовувати для лікування ревматоїдних болів.
При болях у суглобах лікарі рекомендують використовувати порошок плодів шипшини. Його можна придбати в аптеці або приготувати самостійно. Робити це треба восени, коли дозріває шипшина.
Як приготувати порошок із шипшини
1. Зберіть плоди шипшини. Вимийте їх та очистить від насіння.
2. Підготовлені плоди викладіть на лист і поставте сушитися в духовці, розігрітій до 40°C. Це максимальна температура, за якої плід збереже свій цінний галактоліпід.
3. Подрібніть сухі плоди шипшини за допомогою блендера або кавомолки. Після цього пересипте його в герметичну банку і зберігайте в темному сухому місці.
Добова доза порошку шипшини, яку можна вживати, становить близько 5 г. Це порція еквівалентна маленькій чайній ложці. Молоту шипшину можна додавати в овочеві смузі та фрукти, йогурти, мюслі та навіть салати. Гарячі страви руйнують корисні властивості галактоліпіду. З цієї причини порошок шипшини не слід додавати до них.