Як приготувати цибульний сироп проти застуди всього з двох інгредієнтів: рецепт

Почався сезон застудних захворювань. Щоб зміцнити імунітет і знизити ризик інфікування, достатньо в профілактичних цілях приймати цибульний сироп.
Заведено готувати сиропи із жовтої цибулі. Проте вчені радять готувати їх із червоної цибулі. Згідно з дослідженням фахівців Варшавського сільськогосподарського університету (Польща), червона цибуля містить у п’ять разів більше вітаміну С, ніж звичайна жовта цибуля.
Крім того, у червоній цибулі є додаткові антоціани, які є сильними антиоксидантами та ефективно борються з запаленням. А приготований з неї сироп має протизапальні та противірусні властивості, що не тільки зміцнює імунітет, а й прискорює одужання.
Рецепт цибульного сиропу
Інгредієнти: 4 червоні цибулини, 4 ст. л. меду
1. Очищену цибулю наріжте скибочками. У стерильну банку викладіть перший шар цибулі та залийте його столовою ложкою меду. Чергуйте так шари, доки банка не заповниться.
2. Ложкою придавіть цибулю, щоб вона випустила сік. Накрийте банку марлею та поставте в сухе місце на 24 години. Процідіть. Розлийте по пляшках. Отриманий сироп зберігайте у холодильнику.
Вживайте сироп щодня, з профілактичною метою, по 1 ч. л. У період застуди дозування можна збільшити.