

Національне агентство з безпеки здоров’я Франції (ANSES) заявило про побічні ефекти, пов’язані зі споживанням добавок куркуми або куркуміну
Скандал вибухнув у 2019 році, коли виявлені випадки гепатиту в країні пов’язали з новим типом харчових добавок на основі куркуми. Розслідування експертів показало, що виною в цьому стала індивідуальна сприйнятливість, а також неприпустиме застосування з іншими ліками.
Проте нещодавно фахівці ANSES повернулися до цього питання. Вони встановили, що допустима добова доза для дорослої людини вагою 60 кг становить 180 мг куркуміну. А харчові добавки, що включають біологічно активні речовини, не повинні перевищувати 153 мг грам.
Лікарі додають, що існує два типи добавок: порошок кореневища куркуми та її екстракти. Вони радять уважно вивчати їхню анотацію перед покупкою. А також нагадують, що споживання харчових добавок на основі куркуми не рекомендується людям, які страждають на жовчні захворювання, а також тим, хто проходить антикоагулянтне, протипухлинне та імуносупресивне лікування через ризик взаємодії між куркуміном та лікарськими препаратами. Проте натуральну куркуму можна використовувати без ризику для здоров’я.
Читайте також: Куркума допоможе при радикуліті