Як запобігти дефіциду йоду: дієтолог

Погіршення пам’яті необов’язково означає деменцію. Воно може бути викликане нестачею поживних речовин. Дослідження показують, що дуже мала кількість йоду може викликати як проблеми з пам’яттю, так й зниження IQ.
— Йод відповідає за роботу нервової системи та когнітивних функцій, він важливий для щитоподібної залози. Організм не здатний виробляти цей важливий мінерал, тому ми маємо забезпечити його отримання разом з їжею, — розповідає дієтолог Королівського коледжу Лондона Наомі Ньюман-Бейнарт, повідомляє Radio ZET.
Дослідження показали, що дефіцит йоду може погіршити IQ. А люди з нижчим рівнем гормонів щитоподібної залози гірше справляються з завданнями, ніж люди з вищим рівнем гормонів щитоподібної залози.
Щоб запобігти дефіциту йоду, слід їсти більше продуктів, багатих на нього.
Продукти, які містять йод
- Морська риба;
- морські водорості;
- молочні продукти;
- яйця;
- куряче м’ясо.
Лікар радить дотримуватися збалансованого харчування, а при появі таких симптомів, як депресія, втома та коливання ваги, звернутися до ендокринолога.