Зелений чай допоможе вилікувати гіпертонію та покращити роботу мозку

Згідно з масштабним дослідженням Махдаві-Рошана, що чай має антигіпертензивні властивості. Дослідження, у якому взяли участь 38 000 осіб, показало, що при постійному споживанні чаю, ризик виникнення гіпертонії зменшується на 14%. Так, в учасників, які пили чай не менше 12 тижнів, систолічний артеріальний тиск знизився на 5 мм рт. ст., а діастолічний — на 2 мм рт. ст.
Найбільш сприятливий вплив має зелений чай. Якщо щодня випивати одну-три чашки цього напою, знижується ризик виникнення: від інсульту — на 4%, від серцево-судинних захворювань — на 2%.
Вживання зеленого чаю також знижує ймовірність появи когнітивних розладів. Так, згідно з раніше проведеними дослідженнями, у людей, які щодня випивали не менше 500 мл чаю, ризик розвитку когнітивної дисфункції зменшувався на 27% у порівнянні з тими, хто його не пив.
Лікарі це пояснюють тим, що у чайних листках містяться корисні для організму флавоноїди та поліфеноли, а також L-теанін. Антигіпертензивний механізм цих сполук призводить до покращення ендотелію судин. І це сприятливо позначається як на роботі серця, так і всього організму загалом.