Жменя горіхів здатна знизити ризик депресії на 17% та покращити настрій

Жменя горіхів здатна знизити ризик депресії на 17% та покращити настрій

Вчені протягом п’яти років спостерігали за станом 13 500 добровольців віком від 37 до 73 років, у яких на початок досліджень не було ознак депресії. Всім учасникам було рекомендовано ввести до раціону горіхи: фісташки, мигдаль, кеш’ю, арахіс.

Виявилося, що ті добровольці, які щодня з’їдали жменю горіхів, близько 30 г, були схильні до депресії на 17% менше, ніж ті, хто не їв їх.

Експерти пояснюють це протизапальною та антиоксидантною дією горіхів, що позитивно відбивається на стані головного мозку. Це доводить, що такі смачні ліки здатні покращити психічне здоров’я та підвищити настрій.

Результати дослідження опубліковані в журналі Clinical Nutrition («Клінічне харчування»).

Реклама
Боротьба з туберкульозом відновлюється після пандемії COVID-19, але все ще відстає від мети
Згідно з доповіддю Всесвітньої організації охорони...
З 1970 року вдвічі подвоїлася кількість народжених близнюків
За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Реклама
Профілактика ГРВІ
Захисні заходи в сезон ГРВІ та ГРЗЛікарські препар...
С-реактивний білок при ГРВІ
Що таке С-реактивний білокАналіз на С-реактивний б...
Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама