Зменшити симптоми при екземі можна за допомогою натуральних продуктів: лікарі

Зменшити симптоми при екземі можна за допомогою натуральних продуктів: лікарі

За даними Всесвітньої організації з алергії, у світі від екземи страждають близько 5 відсотків населення. І хоча це захворювання не є небезпечним, воно завдає чимало незручностей таким пацієнтам. Виявляється воно на шкірі висипом і супроводжується свербінням. Зняти його допомагають спеціальні дерматологічні мазі, але вони дають заспокійливий ефект. Препарату, що допомагає позбавитися цієї напасті, не існує. Проте лікарі радять не нехтувати продуктами, які можуть допомогти впоратися із симптомами та запобігти загостренню.

1. Яблучний оцет

Шкіра має природну кислотність, але у людей з екземою вона може бути менш кисла, що призводить до ослаблення її захисних сил. Компреси з яблучним оцтом допомагають збалансувати рівень кислотності шкіри. До того ж оцет допомагає боротися з багатьма бактеріями, включаючи кишкову паличку та золотистий стафілокок, та допомагає захистити пошкоджену шкіру від зараження.

Як застосовувати: змішайте 1 склянку теплої води з 1 столовою ложкою яблучного укусу. Нанесіть розчин на марлю. На шкіру покладіть компрес, а зверху – чисту бавовняну тканину та залиште на 20 хвилин.

2. Мед

Мед давно використовується для загоєння ран. Він допомагає при лікуванні багатьох захворювань шкіри, одночасно зволожуючи епідерміс і прискорюючи затягування ран. Не підійде цей лікарський засіб тільки тим, у кого мед викликає алергію.

Як застосовувати: нанесіть на уражене місце трохи меду та залиште на 10 хв.

3. Вівсянка 

Знадобиться не проста, а колоїдна вівсянка. Подрібнене до стану борошна і розчинене у воді, воно допомагає зняти свербіж. Шукайте таку у спеціалізованих інтернет-магазинах, де вона продається у пакетиках. Тим, хто страждає алергією на глютен, варто з обережністю до неї ставитися, а при алергії на овес взагалі відмовитися.

Змішайте колоїдну вівсянку з невеликою кількістю води та нанесіть на шкіру на 1-2 хвилини, після чого змийте теплою водою.

Реклама
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
У США ліквідували мережі з поширенню наркотиків, які можуть спричинити сексуальну агресію на побаченнях
Підставка для напоїв з детекторною смужкою дозволи...
Реклама
Бактеріальний синусит
Бактеріальний синусит — симптоми, причини та факто...
Хронічний гастрит
Класифікація хронічного гастриту за формами, видам...
Реклама
Вітамін D допоможе при лікуванні важкої форми раку шкіри: відкриття
Меланома — це вид раку, який розвивається з клітин...
Консервовані помідори містять більше лікопіну, ніж свіжі
Багато людей уникають заморожених продуктів, вважа...
Реклама