Зниження калорійності їжі продовжує молодість

Зниження калорійності їжі продовжує молодість

Такого висновку дійшли дослідники з Єльського університету (США)

Вчені провели дослідження, під час якого всіх учасників поділили на дві групи. Першим було запропоновано дотримуватись звичного режиму харчування, а другим обмежили калорійність їжі на 14%.

Спостереження тривали два роки та дозволили фахівцям виявити, що помірна кількість калорій пов’язана зі зниженням вироблення білка SPARC. Цей білок пов’язаний з ожирінням, діабетом, запаленням, і навіть старінням організму. Відповідно учасники другої групи були менш схильні до всіх цих змін.

Щоб краще зрозуміти роль цього білка, фахівці вивчили імунні клітини мишей. Зниження виробництва білка SPARC жировими клітинами у мишей зменшувало запалення у їхніх тілах, покращувало обмін речовин і, як наслідок, продовжувало час, коли тварини були здорові. Це підтверджує переваги малокалорійної дієти.

Читайте також: Дієта впливає на зростання пухлини у пацієнтів з онкологічними захворюваннями: дослідження

Реклама
З 1970 року вдвічі подвоїлася кількість народжених близнюків
За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Як нервові клітини реагують на тепло
Знання того, як клітини виявляють температуру та д...
Реклама
Противірусні препарати при ГРВІ
Респіраторно-синцитіальний вірус (РСВ)Вірус парагр...
Ліки від ГРВІ
Ліки при легких ГРВІ Лікарські препарати при тяжки...
Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама