Зниження калорійності їжі продовжує молодість

Такого висновку дійшли дослідники з Єльського університету (США)
Вчені провели дослідження, під час якого всіх учасників поділили на дві групи. Першим було запропоновано дотримуватись звичного режиму харчування, а другим обмежили калорійність їжі на 14%.
Спостереження тривали два роки та дозволили фахівцям виявити, що помірна кількість калорій пов’язана зі зниженням вироблення білка SPARC. Цей білок пов’язаний з ожирінням, діабетом, запаленням, і навіть старінням організму. Відповідно учасники другої групи були менш схильні до всіх цих змін.
Щоб краще зрозуміти роль цього білка, фахівці вивчили імунні клітини мишей. Зниження виробництва білка SPARC жировими клітинами у мишей зменшувало запалення у їхніх тілах, покращувало обмін речовин і, як наслідок, продовжувало час, коли тварини були здорові. Це підтверджує переваги малокалорійної дієти.
Читайте також: Дієта впливає на зростання пухлини у пацієнтів з онкологічними захворюваннями: дослідження