Дієтологи виділили 4 продукти, що небажано вживати з кавою

Дата створення: 13 грудня, 12:11
Дата оновлення: 11 січня, 13:43
Диетологи выделили 4 продукта, которые нежелательно употреблять с кофе фото

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) радить випивати на день не більше 3-4 чашок кави, та й то у першій половині дня. Дієтологи додають: важливо не лише скільки ви п'єте цього ароматного напою, але й з чим. І пояснюють, із якими продуктами його краще не поєднувати.

1. Кава + алкоголь: звіряче поєднання

Деякі люди в стані алкогольного сп'яніння тягнуться до чашки міцного чорного еспресо. Вважається, що це – ідеальний спосіб швидко протверезіти. Але така комбінація може бути дуже небезпечною. Кофеїн дійсно може зняти сонливість, що виникає після хмільного, але не більше.

  • Крім того, алкоголь є сильним депресантом, а кофеїн має стимулюючу дію. Така гримуча суміш може спровокувати небажану агресію.

2. Кава + молоко: сечокам'яна хвороба

Кава містить щавлеву кислоту, а молочні продукти – кальцій. Разом вони утворюють оксалати, які можуть накопичуватись у сечових шляхах у вигляді каменів. До того ж ці солі ускладнюють засвоєння кальцію, настільки необхідного для кісткової системи.

  • Додайте в каву молоко. Невеликі порції з кофеїном безпечні для здоров'я.

3. Кава + бобові: сили не тримають

Сочевиця, нут, квасоля та соя багаті на залізо, необхідного для міцного імунітету. Однак кава, як і чай, негативно впливають на її засвоєння організмом. Внаслідок цього навалюється слабкість, з'являються головні болі та безсоння.

  • Не поєднуйте бобові з кофеїном.

4. Кава + червоне м'ясо: удар по підшлунковій

Червоне м'ясо (а це свинина, баранина, яловичина), як і бобові, є джерелом заліза. Воно також містить цинк, який відповідає за стан шкіри, волосся та нігтів, роботу підшлункової залози та зміцнює імунітет.

  • Кава знижує засвоєння цинку, тому червоне м'ясо краще запивати водою або свіжим соком.