Змінивши лише одну звичку, можна знизити рівень холестерину: вчені

Згідно з дослідженням співробітників Неаполітанського університету ім. Федеріко II (Італія), швидке харчування подвоює ризик його появи
Вчені досліджували харчові звички 187 пацієнтів з ожирінням. Виявилося, що у тих респондентів, у яких трапеза становила менш як за 20 хвилин, ймовірність високого рівня холестерину зростала вдвічі.
– Холестерин є відомим фактором ризику серцево-судинних захворювань, таких як інсульт. Але це не єдиний метаболічний елемент, який погіршується через занадто квапливий прийом їжі, – пояснив президент Італійського товариства ендокринологів (SIE) Аннамарія Колао.
За його словами, попередні експерименти показали, що надто швидке споживання їжі збільшує її кількість. Серед продуктів, які можна непомітно для мене з'їсти, експерт наголосив насамперед ковбаси. Їх вирізняє висока калорійність. До того ж налягаючи на них, людина стає менш здатною контролювати споживання калорій, не кажучи вже про те, що така їжа шкідлива для організму.
– Правильне харчування, з дотриманням повільних ритмів жування та усвідомлення того, що ми їмо, допоможе запобігти розвитку багатьох метаболічних захворювань, – наголошує професор Колао.
І радить снідати, обідати та вечеряти не поспішаючи.
Результати дослідження опубліковано у журналі «Трансляційна медицина».
Читайте також: Дієта знижує ріст пухлини у пацієнтів з онкологічними захворюваннями: дослідження